Bart Klerken

Vereniging Fanfare Wilhelmina Vlodrop

Sinds januari 2022 ben ik wéér verbonden aan het orkest als dirigent. Vanaf 2012 tot en met 2019 was ik dat ook al. En wederom ben ik met veel plezier met het orkest aan de slag gegaan.

Vanuit het verleden heb ik allerlei verschillende opleidingen gehad en ook evenzoveel verschillende beroepen. Van alle dingen die ik leerde en mocht ervaren neem ik iedere dag van alles mee. Ook naar de repetitie. Landbouwuniversiteit, conservatorium en Pabo en dus ook bedrijfsleven, diverse grote en kleine orkesten en de basisschool, alles komt van pas. Of het nu is om een leuk gesprek te hebben ná de repetitie óf om een mooi concert vorm te geven óf om van alle 45 muzikanten één mooi team te maken. Alles en iedereen doet ertoe.

Voor mij is het belangrijk dat de leden inspraak hebben in de dingen die we samen doen. Net zo belangrijk als dat iedereen op zijn eigen manier een bijdrage levert aan een groter geheel.

Iedere week een goede opkomst op de repetitie, plezier en hard werken, moeten samenkomen op de wekelijkse repetitie. Als ons dat lukt, dan zullen we in de nabije toekomst nog veel mooie concerten kunnen geven.

Misschien is het zo dat de wereld van de Limburgse blaasmuziek zich moet aanpassen aan wat de tijd vraagt. Ik ben er voorstander van om daarin een voorbeeld te zijn. We moeten ons afvragen waarom we de dingen doen die we doen. En als we het daarover samen eens zijn en we doen dat dan ook nog eens met veel plezier, dan komt de rest vanzelf goed.

 

 

 

error: Content is protected !!