Nol Van Riesen

Vereniging Fanfare Wilhelmina Vlodrop

Mijn muzikale loopbaan begon in 1969 bij fanfare Ons Genoegen in Herkenbosch, waar ik op 9-jarige leeftijd les kreeg van Albert Hendriks. Na twee maanden theorie werd mijn eerste instrument een bugel; drie maanden later speelde ik in het grote orkest en weer 3 maanden later zat ik reeds bij de solobugels.

Mijn grootste muzikale kennis heb ik opgedaan tijdens mijn diensttijd bij het Trompetterkorps der Cavalerie. In een volgende periode was ik als instructeur van de drumband verbonden aan schutterij St. Andreas in Melick en aan fanfare Ons Genoegen  in Herkenbosch.

Vanaf  2002 ben ik dirigent van het jachthoornkorps St. Hubertus in Vlodrop, het jachthoornkorps in Wassenberg, alsmede van het klaroenkorps St. Andreas in Melick. Daarnaast ben ik dirigent van de jeugdorkesten van fanfare Wilhelmina in Vlodrop en harmonie Ons Genoegen in Herkenbosch. Naast dit alles blaas ik ook nog bij joekskapel '5 veur 12' uit Herkenbosch. Muziek is mijn grote passie en zit mij in het bloed. Zo zie je maar dat je met gedrevenheid tot op hoog niveau kunt presteren.

In 1988 werd me gevraagd de fanfare in Vlodrop uit te helpen bij de deelname aan een concours van de L.B.M. Ik stemde daarin toe en met 28 muzikanten behaalden we daar een eerste prijs, lof der jury en promotie naar de tweede afdeling met 324 punten! Dit schitterende resultaat was het mooiste feest in mijn hele muzikale carrière. Ik was niet meer weg te slaan in Vlodrop en tot op de dag van vandaag ben ik er nog steeds lid.

 

Met muzikale groet, Nol van Riessen

error: Content is protected !!