Wilhelminabulletin week 13-2020

Wilhelmina bulletin week 13

Agenda:

Beste allemaal,

Er zijn geen muzikale activiteiten als concerten, repetities en lessen helaas, voorlopig officieel tot 6 april a.s., maar hier is toch een nieuwsbericht vanuit het bestuur.

De coronacrisis heeft soms drastische gevolgen voor professionals die in de muzikale sector werkzaam zijn, zoals docenten en dirigenten. Zij zijn vaak in grote mate afhankelijk van de inkomsten die zij verrichten voor een vereniging en worden hard geraakt door het annuleren van activiteiten. Wij houden nauw contact met hen en zoeken redelijke oplossingen. We geven graag gehoor aan oproepen tot solidariteit, zoals bijvoorbeeld de KNMO vorige week deed, want: ‘juist deze solidariteit is een van de kenmerken van het verenigingsleven: we zijn er met elkaar, voor elkaar’.  

Wij stellen het zeer op prijs dat sommige docenten bezig zijn met creatieve oplossingen zoals lesgeven via face-time. Van ouders van leerlingen horen wij dat sommigen thuis extra hard aan het oefenen zijn… Het is fijn en belangrijk dat de motivatie levend wordt gehouden! In de saxofoonapp van het gezamenlijk orkest werd het idee geopperd om online samen te repeteren, Regina weet blijkbaar hoe dit kan en wil het ook organiseren. Nog meer goede ideeën? Welkom!

Er ligt een speciaal verzoek van onze dirigent Wil van Melick: neem ook in deze repetitieloze periode af en toe je instrument ter hand en oefen aan de stukken waar we tot nu toe mee bezig waren. Luister eens op YouTube naar het werk: Pilatus, Mountain of Dragons, fanfare bezetting, met je partij erbij.

Het milieupark blijft op de normale tijden geopend, maar: onbemand. Dit is een gemeentelijk besluit. Er is opgeroepen om ook zonder milieuwachters het park netjes te houden, papier goed te stapelen, alleen ijzer en blik in de ijzercontainer te deponeren. We hopen op ieders medewerking.

Tenslotte: Muzikanten van Nederland, laat je zondag 22 maart om 18.00 uur horen!!!  Wat is het stil om ons heen. Geen concerten, geen uitvoeringen, geen muziekles. Door de huidige situatie is het verenigingsleven volledig tot stilstand gekomen. In Duitsland gaan alle muzikanten op zondag 22 maart om klokslag 18.00 uur “Ode an die Freude” van Ludwig van Beethoven spelen. Laten we in Nederland met z'n allen meedoen, aldus de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Fanfare Wilhelmina sluit zich hierbij van harte aan! Doe het voor je muziekleraar, je mede-muzikanten, je ouders, je opa en oma, alle zieke mensen en alle personen die nu zo goed voor ons zorgen! Kijk voor meer informatie op de volgende link die ook op de Facebooksite van onze fanfare staat:
https://www.facebook.com/210108322516518/posts/muzikanten-van-nederland-laat-je-horen-zondag-22-maart-om-1800uwat-is-het-stil-o/1246555355538471/

We wensen iedereen een goede gezondheid toe en veel sterkte!

Bestuur Fanfare Wilhelmina Vlodrop.

 

Vanaf nu kan je ook naar een aantal geselecteerde nummers luisteren vertolkt door onze Fanfare !

Deze nummers worden in de toekomst nog aangevuld met nieuw materiaal.

Via deze link kom je er 


Archief bulletins

error: Content is protected !!