Wilhelminabulletin week 21-2021

Wilhelmina bulletin week 21

We mogen weer…


Eindelijk…. Na bijna een half jaar hebben we groen licht gekregen om weer te starten met samen muziek maken! Zowel binnen als buiten mag/kan met maximaal 30 personen (exclusief personeel) gerepeteerd worden.

Wij starten op vrijdag 28 mei. Natuurlijk gelden hierbij dezelfde voorwaarden als vóór de lockdown. Dat wil zeggen: afstand houden, handen desinfecteren, mondkapje dragen. Als reminder is het (aangepaste) protocol nog eens als bijlage bijgevoegd aan dit bulletin.

Wij verzoeken iedereen zich hieraan te houden.

Er zal een uitnodiging via Afspreken.nl naar iedereen verstuurd worden met het verzoek zo spoedig mogelijk je beschikbaarheid in te vullen. Net als vóór de lockdown zal, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, op vrijdag rond het middaguur een bericht gestuurd worden of we gezamenlijk dan wel gesplitst kunnen repeteren.

Ook het jeugdorkest Herkenbosch/Vlodrop start weer met de repetities! Vanaf donderdag 27 mei wordt in Vlodrop gerepeteerd.
Heel veel succes en vooral plezier allemaal!

 

Het woord is aan .....

 

Omdat niet iedereen naar de repetities wil of kan, zullen wij nog een tijdje doorgaan met deze rubriek in het Wilhelminabulletin
Op verzoek van Jan, is deze week dan ook het woord aan… Anke Beltjens.

Hoi allemaal,

Jan bedankt voor het overdragen van de ‘muzikale’ pen.  Zoals Jan en velen van jullie al eerder hebben benoemd, zitten we al een jaar vast aan Corona en de desbetreffende maatregelen. Wie had vorig jaar gedacht dat we in mei ’21 nog steeds niet samen kunnen repeteren. Ondanks alle maatregelen heb ik het gevoel dat het jaar voorbij is gevlogen. Misschien ook wel omdat ik in dit geval het geluk heb om naar het werk te ‘mogen/moeten’ i.p.v. verplicht thuis te moeten werken.

Eerlijk gezegd, ik vind dat het nu allemaal lang genoeg heeft geduurd met alle maatregelen en kijk toch écht uit naar het ‘normale’ leven vol met muziek. Maar als ik dan op maandag weer aan de slag moet en 7 post-IC COVID-patiënten mag revalideren, word ik er snel weer bewust van waarom we dit nog met z’n allen even vol moeten houden, zelfs ruim een jaar later…

Het samen muziek maken mis ik nu toch wel, hoewel ik de vrije vrijdagavonden ook kon waarderen. Regelmatig zetten we even een stukje van de ‘Böhmischer Traum’ of ‘Einzug der Gliadiatoren’ op en zie ik mijn zoontje Ties vrolijk op de muziek met geheven armpjes en een glimlach op zijn gezichtje door de keuken ‘marcheren’. Wat zou ik hem toch graag eens live de blaasmuziek laten horen bijvoorbeeld tijdens een Platzconcert of een Boeren Oogstfeest.

Een ander gemis is, het even snel uit belangstelling ‘Hoi’ of ‘Hoe gaat het?’ naar de medemuzikanten uitspreken. Na de mail van 16 mei j.l. was ik toch wel even met stomheid verslagen. Drie muzikanten die ineens moeten vechten voor hun leven, dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik hoop dat het ondanks de omstandigheden goed met hen gaat en dat we snel weer met zijn allen muziek mogen maken, zodat ze hopelijk hun zorgen voor even kunnen vergeten.

Misschien wel al tot vrijdag 28 mei! Bij deze wil ik de pen graag overdragen aan Laurie van Melick.

Groetjes,
Anke

Meld je aan voor NLdoet!


Nogmaals doen wij een dringend verzoek op iedereen om zich aan te melden voor NLdoet op zaterdag 29 mei. Het is een activiteit voor de hele vereniging en niet alleen voor het bestuur…
Vanwege de coronamaatregelen, hebben wij natuurlijk wel een aantal extra maatregelen genomen.
Er wordt gewerkt in tijdsblokken van 2 uur: van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur. Er is geen gezamenlijke lunch, maar in ieder blok is er wel voor iedere deelnemer koffie/thee met vlaai.
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 4 clusters. Voor ieder cluster geldt, per tijdsblok, een maximum aantal deelnemers. De volgende clusters zijn gemaakt:

1. Buitenterrein
(beklinkerde deel achter de dubbele poort moet schoongemaakt worden, onder de heg moet geschoffeld worden) en Milieupark (kleine snoeiwerkzaamheden en schoffelen): 4 personen.

2. Zaal
(stofzuigen, meubilair vochtig afnemen, de bar en toiletten schoonmaken): 3 personen.

3. Zolder/muziekkamer
(opruimen en stofzuigen): 2 personen.

4. Keuken
(algehele grote schoonmaak): 2 personen.

Meedoen met NLdoet is een leuke manier om elkaar weer te zien en met elkaar (op 1,5 meter afstand…) bij te kletsen! Dus: meld je vandaag nog aan via bestuur@fanfarewilhelminavlodrop.nl . Laat hierbij weten in welk tijdsblok je wilt werken en of je eventueel ook het andere tijdsblok beschikbaar bent. En vermeld natuurlijk in welk cluster je aan de slag wilt gaan.
Tenslotte: Natuurlijk gelden de volgende regels ook bij deze activiteit:
- Houd voldoende afstand tussen mensen, dit is minimaal 1,5 meter.
- Schud geen handen.
- Wij zorgen voor voldoende hygiënische middelen, zoals mondkapjes, handschoenen en desinfecterende gel.
- Binnen zorgen wij voor maximale ventilatie.
- Indien je verkoudheidsklachten of andere gezondheidsklachten (zoals koorts) vertoont blijf je thuis.
Wij hopen er met z’n allen een succesvolle én gezellige fanfare-activiteit van te kunnen maken!

  

 

 

 

 

 

Vanaf nu kan je ook naar een aantal geselecteerde nummers luisteren vertolkt door onze Fanfare !

Deze nummers worden in de toekomst nog aangevuld met nieuw materiaal.

Via deze link kom je er 


Archief bulletins

error: Content is protected !!