Wilhelminabulletin week 48-2020

Wilhelmina bulletin week 48

Agenda:

Donderdag 26 november:
Repetitie jeugdorkest Herkenbosch/Vlodrop in Vlodrop, 19.00 uur.
Vrijdag 27 november:

Repetitie in Maria Hoop; gezamenlijk (19.30 uur) of in 2 groepen (19.30 / 20.45 uur), afhankelijk van het aantal aanwezigen i.v.m. de coronamaatregelen.
Zaterdag 28 november: H. Mis voor de levende en overleden leden van de fanfare b.g.v. de patroonheilige St. Caecilia. De muziek tijdens deze viering zal verzorgd worden door het herenkoor en Daan Schmits op trompet. Aanvang 17.30 uur.
Donderdag 3 december:
Repetitie jeugdorkest Herkenbosch/Vlodrop in Herkenbosch, 19.00 uur.
Vrijdag 4 december:

Repetitie in Maria Hoop. Onder voorbehoud, zal tijdens deze repetitie een geluids- en beeldopname worden gemaakt van enkele kerstliederen. Met deze opname kunnen wij met Kerstmis toch onze muziek laten horen aan de inwoners van Vlodrop en Maria Hoop en daarbuiten. Meer informatie hierover lezen jullie in het bulletin van volgende week.

 

 

Hoe kunnen wij in deze coronatijd de repetities interessanter maken?

Deze vraag hebben wij besproken na afloop van de repetitie van vrijdag 20 november jl.
Repeteren in kleine groepen / ensembles is in deze coronatijden kwetsbaar.

Er kunnen snel mensen uitvallen i.v.m. corona-gerelateerde klachten, etc. waardoor het repeteren moeilijk wordt. Daarom is besloten om zoveel mogelijk als gezamenlijk korps te repeteren.

Voortaan zal meer gevarieerd worden met de muziekstukken waaraan gewerkt wordt op een repetitie. Tevens is tijdens dit overleg het idee naar voren gebracht om een muzikale kerstgroet in de vorm van een filmpje op te nemen en dit dan te plaatsen op de facebookpagina’s van de beide verenigingen en eventueel met anderen te delen, zodat wij ons tijdens de feestdagen kunnen toch presenteren aan het dorp in deze moeilijke periode.

Er wordt in principe naar gestreefd dit filmpje met één of twee kerstliedjes op te nemen op de repetitie van vrijdag 4 december. Het is dan de bedoeling dat iedereen naar de repetitie komt in zwart tenue met rode stropdas/bloem en kerstmuts. Uiteraard dienen wij ons ook dan te houden aan het maximum aantal muzikanten van 30 excl. de dirigent/personeel. De eerste 30 aanmeldingen kunnen dan aanwezig zijn.

Een aantal andere mogelijkheden om met kerstmis in een ensemble buiten of in onze kerk te kunnen spelen, worden nog onderzocht.

 

 

Repetitieprogramma voor vrijdag 27 november a.s.

Aanstaande vrijdag staan de volgende muziekwerken op het repetitieprogramma:
-              Met St. Nikolaas op mars
-              Mars der medici
-              Finlandia
-              Music (John Miles)
-              The Witch
-              Pilatus
-              We wish you a Merry Christmas
-              Feliz Navidad
-              Christmas Fantasy

 

 

Caecilia zonder feest…

Vandaag, 22 november, wordt de patrones van o.a. de muziek herdacht: St. Caecilia. Wil je meer te weten komen over deze Romeinse heilige? Klik dan eens op de volgende link:
Cecilia van Rome met Valerianus en Tiburtius (heiligen.net)
Helaas kunnen wij dit jaar, rondom de sterfdag van deze heilige, geen feest vieren zoals wij dit gewend zijn. Ook is het niet mogelijk om bij gelegenheid van dit feest een H. Mis muzikaal op te luisteren.

Toch zal in de H. Mis van zaterdag 28 november a.s. om 17.30 uur (tevens de 1e zondag van de Advent) worden gebeden voor de levende en overleden leden van onze fanfare. De muziek zal verzorgd worden door het herenkoor.

Om toch iets van fanfaremuziek te laten klinken tijdens deze viering, zal Daan Schmits samen met de dirigent/organist van het kerkelijk zangkoor, enkele muziekstukken te gehore brengen. De keuze om aanstaande zaterdag deze H. Mis bij te wonen staat natuurlijk iedereen vrij.

Houd s.v.p. wel rekening met de geldende coronarichtlijnen, waaronder het maximaal aantal van 30 kerkbezoekers.  

 

 

 

 

Vanaf nu kan je ook naar een aantal geselecteerde nummers luisteren vertolkt door onze Fanfare !

Deze nummers worden in de toekomst nog aangevuld met nieuw materiaal.

Via deze link kom je er 


Archief bulletins

error: Content is protected !!