Wilhelminabulletin week 5-2021

Wilhelmina bulletin week 5

Beëindiging lidmaatschap fanfare


Deze week hebben wij minder leuk nieuws te melden. Stijn Boom heeft zich helaas bedankt als lid van onze fanfare. Uiteraard respecteren wij zijn beslissing. Dit neemt natuurlijk niet weg dat wij het heel erg jammer vinden dat een gevorderde muzikant met talent, zich bedankt voor onze vereniging. Stijn, dank voor je inzet voor ‘Wilhelmina’ in de voorbije jaren!

 

Veel muziek in de huiskamers van onze leerlingen!


Bij onze leerling-muzikanten wordt thuis gelukkig nog altijd fijn gemusiceerd. De instrumentale lessen vinden online plaats. Maar ook vanuit de basisschool komen, via YouTube, heel leuke muzieklessen de huiskamers binnen!

Zo vormen “klutsen, schenken, mixen” de ideale (muzikale) ingrediënten voor de Pannenkoekenmix ( https://youtu.be/Xu4HHyln1IM ). Als het begin van de Formule 1 je te lang duurt, dan moet je zeker kijken naar Gaan met die banaan ( https://youtu.be/dX7ri4Ykt4k ).

En ben je ten einde raad omdat thuiswerken niet gaat met de kids die de hele dag om jouw aandacht vragen?

Dan is Overal zijn zij dus( https://www.youtube.com/watch?v=BckqHBqFgQQ ) een schrale troost…
Zo zie én hoor je maar: deze tijd brengt ook heel wat creativiteit tot stand!

Kinderen maken muziek!”

Er is weer plaats op onze basisopleiding “Kinderen Maken Muziek!” Juf Janneke Saris verzorgt de opleiding. De kinderen kennen haar al van de klassikale lessen op school.

De lessen vinden plaats op vrijdagmiddag in het Muziekhome achter de kerk zo goed mogelijk aansluitend op de schooltijd. De kinderen leren de basis van muziek spelen en noten lezen. Ze maken kennis met verschillende instrumenten, zoals blokfluit, trommel, xylofoon, bugel of trompet. 

Lesmateriaal verzorgt de docent (kosten tot max. € 10,-). De leskosten bedragen € 100,- voor 36 lessen van 30 minuten per jaar, inclusief een blokfluit. Een standaard en andere muziekinstrumenten krijgt men in bruikleen. Betaling in twee termijnen is mogelijk.

De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 3/4. Aanmelden kan t/m 31 december bij onze jeugdcoördinator Sietske van der Veen: praktijksietske@gmail.com                                                                 

  Inschrijvingsformulier

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf nu kan je ook naar een aantal geselecteerde nummers luisteren vertolkt door onze Fanfare !

Deze nummers worden in de toekomst nog aangevuld met nieuw materiaal.

Via deze link kom je er 


Archief bulletins

error: Content is protected !!